Will You Like To Receive Update Immediately We Publish? 
Home Surveys Demographic Survey Questions And Answers For Beginners(How To Fill Survey Profile)

Demographic Survey Questions And Answers For Beginners(How To Fill Survey Profile)

demographic survey questions

Profile with demographic survey questions and answers for beginners is a detailed guide that will reveal all you need to know about any Survey demographic questions and how you can answer them even if you haven’t participate in any survey before.

We have shared a lot of paying Surveys with you guys in the past, in which many individuals find it very easier to make money and Withdraw to their PayPal account on a daily or weekly basis and some fund it difficult due to the fact that they have little to no knowledge of how survey works.

However, if you’re new to paid online surveys and you have gathered some interest in utilizing the online survey in make some cool cash, search no more as this guide is going to provide you with some questionaire format and the best answer you could provide to qualify for the survey and more.

Wait!

Have you been making some cool cash via Survey? Then this will be a great opportunity for you to improve and make more money via online surveys, knowing how to tackle each demographic questions mean qualification for more surveys and more surveys means more earnings!

In this guide, I am going to provide you with every Surveys profile question and answer and you won’t have to stress yourself while filling your survey profile in future.

What Is Survey Demographic?

Demographic in survey is collection of relevant information about ones target market and this will be the guidelines for matching an individual with the best available Surveys.

It’s part of a Survey that is used to obtain insights into the background of the target audience and browsingtechzone once revealed a brief overview on how important the demographics is when filling Surveys.

Demographic Survey Questions Sample

Below are what is contained in any demographic survey:

  • Where you live
  • Your age
  • Your gender
  • Your ethnicity
  • Your religion
  • And few others that my be added by the respective survey panels.

Above will help the panel have brief overview on your demographics, your answer to each question will be recorded and you will be matched with any available Surveys that needs people around your provided age, location, gender, ethnicity and religion.

How To Answer Demographic Survey Questions

1.Date of birth?

=10/30/1977

2. Zip code?

Answer: Enter the zip code of the area you choose during registration

3. Gender?

Answer: Male

4. Education level Graduated?

Answer: 4 year college/University/post

graduate/masters degree/professional degree

5. Ethnicity?

Answer: White

6.Are you Hispanic/Latino/Spanish?

Answer: No.

7.Which of the following religions do

you most closely identify with?

Answer: muslim/christian /hindu/buddhist/Jewish(choice is yours)

8. Marital status?

Answer: Married.

9. Living situation?

Answer: Homeowner.

10.Children?

Answer: (Two children)

month/year,

month/year.

Provide the month and year you will be able to remember later.

11.Household income?

Answer: $125,000-$149,999[always 150000$

12.Which of the following pets are present in your household? This question is very important while answering demographic survey questions, it can qualify you for many surveys

READ ALSO  How To Bypass PayPal Phone Verification In 2021 (5 Smart Ways)

Answer: you have two pet(Dog and cat)

13.What are your household investable assets (not including

homeownership)?

Answer: $100,000-$149,999(always $150000)

14.How many people live in your household including yourself?

Answer: 4 persons(you, your wife and your two children)

15.In your household, which of the following things are you responsible or partially responsible for making decisions about?

Answer: Television, Banking, Internet, Automobile, Grocery Shopping, Mortgage, Finance, Clothing

16.Employment status?

Answer: Employed.

17.Employment class?

Answer: High managerial, administrative or professional(manager)

18. Employment contract?

Answer: Employed full-time.

19.Income?

Answer: $125,000-$149,999(always 150000$)

20.Job title?

Answer: manager.

21.Company employee range?

Answer: 101-500.

22.Company industry?

Answer: Information Technology/IT.

23.Company revenue range?

Answer: $5 Million $9.99 Million{remember it).

24.Company department?

Answer: Operations.

25.Please choose which departments/products you have influence or decision making authority on spending purchasing?

26. Employment status?

Answer: senior managerial, administrative or professional Technology.

27.Do you own a smartphone?

Answer: Yes, for both business and personal

How To Fill Survey Profile Like A Pro (Questions and Answers For Beginners)

The next thing after demographic survey questions and answers is the profiling and this is a very important part of your online paid survey journey.

Your profile is going to determine which survey you’re qualified for and how frequently you will be invited to participate in a Survey. For example, if Mr. A and B sign up for a Survey panel and uses different profile, Mr. Might be get Surveys often than Mr. B as a result of difference in profile and how they have set it up.

Whenever you intend to participate in any survey panel, the first thing is filling demographic and followed by profile which is very important.

Today, I have gathered all the profile you can use in a Survey and how you should set them up. Below are each profile with their respective questions and answers:

HEALTH PROFILE

This profile is always used for better understanding of your health and that if the people around you, however, while writing this demographic survey questions and answers, we have studied the pattern of health status that do get a lot of attention from survey providers and using them will give you more chance of qualifying for more surveys.

Below are the questions contained in this section and what your answer should looks like.

1.Are you a caregiver and in contact at least once a week with someone with any of the following ailments?

Answer: AcneBack Pain, Depression and Diabetes.

2.Do you suffer from any of the following illnesses/conditions?

Answer: AcneBack Pain, Depression and Diabetes

3.If you stated that you have been diagnosed with cancer, can you define the type of cancer?

Answer: I don’t have cancer

4.Do you suffer from any of the following illnesses/conditions?]

Answer: I don’t have any illnesses/conditions

5.If you stated that you have been diagnosed with diabetes, can you define the type of diabetes?

Answer: Diabetes Type 1

6.On average, how many cigarettes do you smoke in a day?

Answer: 1 to 3 cigarettes

HOUSEHOLD PROFILE

This is to know how important you are in your household and to have better understanding in order to match you with a survey that is best fit for you. Below are the questions contained in this section and what your answers should looks like.

READ ALSO  How To Get Free TNC Coin On Real Research App And How To Convert It To BTC, ETH And Other Coins

1.Are you the primary decision maker in your household for grocery purchases?

Answer: YES

2.Are you and your partner/spouse currently expecting a baby?

Answer: YES

3.Would you say that in your household you speak…? / ?Diria que en su hogar usted habla…?

Answer: English all the time / Inglés todo el tiempo

4.Please choose the options that best describe your household:

Answer: I have one or more children under the age of 18 living in my household

5.Have you or anyone in your household ever been diagnosed with / suffered from any of the following illnesses/conditions? Note that the information will be kept in strictest confidence.

Answer: Acne

6.What are your household investable assets (not including homeownership)?

Answer: $100,000 – $149,999

7.In your household, which of the following things are you responsible or partially responsible for making decisions about?

Answer: Internet

Television

Banking

Grocery Shopping

Automobile

Mortgage

8.How many people live in your household including yourself?

Answer: 3 parson

9.Are you the primary decision maker of purchases of electronic products in your household?

Answer: Are you the primary decision maker of purchases of electronic products in your household?

LEISURE PROFILE

1.Where do you do your main grocery shopping?

Answer: AldiBJ’s, CostcoFood, LionHannaford, Kmart, Kroger, Safeway, Walmart, Whole Foods Market

2.What are your hobbies and interests?

Answer: Cooking, Arts and crafts, Extreme sports, Playing video/computer games, Watching sports on TV, Technology / Computers, Golf

3.Which of the following outlet/discount chains have you purchased from in the last 12 months?

Answer: 99 Cents Only StoresBJ’s Wholesale ClubBurlington Coat Factory Dollar, Tree Family Dollar

4.Which of the following beverages do you regularly consume?

Answer: Diet, soda Bottled water, still Bottled water,  sparklingDomestic beerImported beerWhite wineRosé wineSparkling wineVodkaRumGinTequila

5.On average, how many hours of radio do you listen to per week?

Answer: 11 to 20 hours11 to 20 hours

6.How many hours per week do you spend playing video/computer games?

Answer: More than 25 hours

7.Which of the following devices do you use to play games?

Answer: Games Console

Computer or Laptop

Portable Gaming Device

8.On average, how many hours of television do you watch per week?

Answer: 20 hours

9.On average, how many alcoholic drinks do you consume in a week?

Answer: More than 10 drinks

10..Which of the following types of vacation/holidays do you usually go on?

Answer: Cruises Cruise & Stay Holiday Bus Trips Visiting Friends & Family Long weekend getaways Beach Holiday

11.How many hours a week do you exercise/participate in sports?

Answer: 11 hours or more per week

12.How often do you go to the movie theater?

Answer: One time per month

13.Would you consider yourself to be an early adopter of new technology (the first to buy new gadgets/electronics/etc)?

Answer: Yes

14.What sports do you regularly participate in?

Answer: Archery, Baseball, Basketball, Bicycling, Cricket, Fishing, Golf, Hockey, field

EMPLOMENT PROFILE (Demographic survey Questions And Answers)

1.What is your primary role in your organization?

Answer: Information Technology Manger/director

2.What is your professional position in the organization you work for?

Answer: Director/Manager

3.Which of the following best describes your primary role at work?

Answer: I create software solutions, build/write computer code, develop web sites or complex macros at work

READ ALSO  Timebucks Review 2021 - Legit Or Scam

4.Which of the following best describes your current profession?Which of the following best describes your current profession?

Answer: other

5.Which of the following best describes your current profession?

Answer: University/college professional

6.Which of the following best describes your current profession?

Answer: I don’t work in healthcare

7.Which IT role(s)/function(s) do you operate within?

Answer: Software Asset Manager

8.In the last year, have you engaged in any of the following job-related activities?

Answer: None of the above

9.Please indicate your title. Select one response.

Answer: General manager

AUTOMOTIVE PROFILE

1.When do you estimate that you will purchase/lease your next car?

=2020

2.Do you possess a driver’s license?

Answer: Yes

3.When do you estimate that you will purchase/lease your next car?

Answer: Within 7-12 months

4.Are you the primary decision maker in your household for automotive-related purchases?

Answer: Yes

5.If you own/lease a car(s), which brand(s) are they?

Answer: BMW

6.How would you describe the vehicle(s) you own/lease?

Answer: Luxury/Prestige (e.g. BMW/Mercedes)

7.What year was your main vehicle (owned or leased) manufactured?

Answer: 2020

8.In which year did you purchase/lease your main vehicle?

Answer: 2018

9.Do you own a motorcycle?

Answer: Yes

10.Did you purchase/lease your primary vehicle new or used?

Answer: New

PERSONAL PROFILE

This section consists of personal information that should be answered based on your own status, but during the process of gathering information for this demographic survey questions and answers, we discovered that is very important to guide you in this aspect as well so that you can able to qualify for any survey that comes your way.

1.Do you have a webcam and are you willing to use it for an online research opportunity?

Answer: I have a webcam and I am willing to use it for an online research opportunity.

2.In politics today, do you consider yourself a Democrat, Republican, or Independent?

Answer: Republican

3.Which of the following religions do you most closely identify with?

Answer: Christian (all denominations)

4.What type of smartphone do you primarily use?

Answer: iPhone

5.Which of these is your carrier for your primary mobile / cell phone?

Answer: AT&T

6.Which of the following financial products do you own?

Answer: Credit Card

Checking account

Savings account

Personal loan

Mortgage

Answer: 7.Do you use a smart phone?

Answer: Yes, for personal

8.Which social media do you actively use?

Answer: Facebook, Twitter, LinkedIn, Flickr, YouTube, Instagram, Pinterest, Snapchat and Tumblr

Above are all you need to know on survey questionaire and how to answer them, the information contained in this guide is well researched and contains all the appropriate information you could need for any survey panel.

Conclusion: Having gone through the compilation of demographic survey questions and answers provided in this guide, you should be able to fill your survey profile and set up your survey demographic in a way that will guaranteed you of getting the best out of any survey panel.

The information revealed in this guide is applicable to all survey panel you will ever come accross and the utilization of those templates will surely help you in qualifying for more Surveys and if you read and understand the whole concept of the guide, you should get nothing lesser than best out of any survey panel you will come accross here or anywhere else.

DO NOT FORGET TO JOIN OUR CHANNELS FOR INSTANT UPDATES   SHARING IS CARING, PLEASE SHARE!!!
Previous articleSimontok Latest Version APK Download 2021
Next articleFake GPS APK Download – Latest Version

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here